2007 – Hong-Kong

Februari 2007
Het begon goed met onze vlucht, hij was overboekt.
Niet dat wij daar meteen van in paniek raakten, want of je gaat een vlucht later en krijgt geld terug, of je krijgt een luxere stoel, dat laatste hadden wij dus.
We hebben lekker business class gevlogen, we begonnen met champagne, heerlijk eten, een luxe stoel, oogkleppen en oordoppen om goed te kunnen slapen, dus we kwamen helemaal uitgerust in Hong Kong aan.

Hong Kong is trouwens een kei leuke stad, stel je China voor met overal uithangborden, eetstalletjes op straat, een drukte van belang, zo is Hong Kong.
De eerste dag in Hong Kong hebben we een rondwandeling gemaakt langs allerlei marktjes, met goudvissen, vogeltjes, bloemen, allerlei prularia etc…kei leuk om te zien.
De tweede dag zijn we met de ferry naar Hong Kong Island gegaan en hebben we een rondwandeling gemaakt door leuke straatjes, daar verkochten ze b.v. haaienvinnen, vogelnestjes, kruiden voor medicijnen, gedroogde vissen etc, etc.
De derde dag zijn we met de Peak tram naar het hoogste punt gegaan en daar had je een mooi uitzicht over Hong Kong, ook daar hebben we nog een rondwandeling gemaakt.
Het weer was de hele tijd lekker, niet te warm niet te koud, zo’n 24 graden. We hebben in ons t-shirt kunnen lopen.

De volgende dag we ’s avonds wat gaan shoppen. Het was daar donderdagavond 23.00 uur, en het was er drukker dan op een koopzondag in de heuvelstraat, niet te geloven, alles helemaal afgeladen vol!!! In de elektronica winkels stonden ze met 20 man tegelijk te helpen, kun je het je voorstellen!!
De volgende dag zijn we met een gigantisch lange en hoge kabelbaan naar een grote Boeddha gegaan. Je had een heel mooi uitzicht over een deel van Hong Kong en over het vliegveld. Boven hebben we rondgekeken en zijn toen terug naar beneden gewandeld (was zo’n 7 km, stevige tippel). Onderweg schoot er nog een slang voor ons de pad over, hij schrok volgens mij nog harder dan wij, want we konden hem niet meer terugvinden.
Het was een mooie wandel tocht helemaal door de natuur, en dat is iets wat je in Hong Kong niet verwacht.
De volgende morgen hebben we een rondvaart door de haven van Hong Kong gemaakt, wat een gebouwen staan daar toch. Dan is Westpoint in Tilburg maar een klein flatje…..
En we hebben gewandeld over de Hong Kongse Walk Of Fame, en de handafdruk van Jackie Chan en Bruce Lee gezien (de rest was voor ons onbekend….) en toen zat onze tijd er in Hong Kong helaas alweer op, tijd om naar Nieuw Zeeland te gaan…..

Translate»